Maďarské řezy

4.1.2012
Potřebujeme:

200 g práškového cukru, 2 vejce, 300 g másla, 2 lžíce medu, 100 ml mléka, 250 g hladké mouky, 1 kypřící prášek, strouhaný kokos na obalování
Poleva: 150 g ztuženého tuku, 200 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu, 10 lžic mléka, 2 lžíce kakaa

Jak na to:

Máslo, vejce a cukr dohladka utřeme, přidáme med, mléko a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný, pomoučněný plech a upečeme. Když vychladne, nakrájíme ho na řezy.

Poleva: Všechny přísady dáme do hrnce, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut.
Pokrájené řezy namáčíme do polevy a obalujeme v kokosu. Ukládáme je na mastný papír a když poleva ztuhne, přeložíme řezy na mísu.

Podobné recepty:

Maďarské řízky, Řezy z bb sušenek, Medové řezy, Špikovaný květák s omáčkou, Salát z kysaného červeného zelí