Mandlová roláda

Potřebujeme:

6 vajec, 100 g mletých mandlí, 40 g kakaa, 150 g krystalového cukru Krém: 250 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce krystalového cukru, 30 g rozinek

Jak na to:

Žloutky utřeme s cukrem a kakaem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a spolu s mletými mandlemi. Zlehka přimícháme do těsta. Vylijeme na plech vyložený mastným papírem, rozetřeme a upečeme ve vyhřáté troubě. Upečené těsto dáme i s papírem na vlhkou utěrku a svineme do rolády.
Vychladlé těsto oddělíme od papíru, potřeme krémem, rozinkami a znovu stočíme do rolády. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Krém: Smetanu ke šlehání a krystalový cukr spolu povaříme. Odstavíme, necháme vychladnout a odložíme do chladničky na 12 hodin. Pak vyšleháme do tuha.

Podobné recepty:

Mandlová roláda, Plňená roláda, Baileys, Roláda plněná šlehačkou, Tiramisu