Obrácený jablečný koláč

Potřebujeme:

600 g oloupaných jablek bez jádřinců, 4 vejce, 150 g moučkového cukru, 100 g hladké mouky, mletou skořici, máslo na vymazání formy, hladkou mouku na posypání

Jak na to:

Jablka nakrájíme na tenké plátky a rozložíme do koláčové formy hrubě vymazané máslem. Posypeme cukrem a skořicí, přikryjeme piškotovým těstem.

Piškotové těsto: Z bílků ušleháme pevný sníh, po částech přisypeme cukr a ušleháme dohustit. Potom do sněhu lehce vmícháme žloutky a prosátou mouku.
Částečně vychladlý moučník posypeme malým množstvím mouky a obrátíme na rovnou tác. Podáváme studený se šlehačkou.

Podobné recepty:

Jablečný koláč - obrácený, Obrácený koláč s hruškami, Obrácený koláč s hruškami, Jablečný koláč, Jednoduchý jablečný koláč