Bramborový salát

Potřebujeme:

2 kg uvařených brambor, 1 celer, 3 mrkve, 1 konzervu sterilovaného hrášku, 5 sterilovaných okurek, 1 cibuli, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíci worchestru, 300 g majonézy, 300 g salámu Gothaj, 1 lžičku soli a pepře, 2 dcl šťávy z okurek

Jak na to:

Uvařené a oloupané brambory protlačíme tlačítkem, nebo nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev uvaříme a také nakrájíme nadrobno. Dále nakrájíme okurky, cibuli a gothaj. Nakrájenou zeleninu, hrášek a gothaj promícháme s bramborami, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, worcester a majonézu. Přidáme šťávu z okurek a lehce, ale důkladně promícháme a případně dochutíme solí nebo octem. Necháme rozležet do druhého dne. Pak servírujeme na míse, kde salát dozdobíme zeleninou, petrželkou, šunkou, apod..

Podobné recepty:

Bramborový salát s celerem a jablky, Bramborový salát se zelím, Bramborový salát s hlívou, Jarní bramborový salát s ředkvičkami, Vídeňský bramborový salát