Čoko-bomba

Potřebujeme:

1 balení kakaa (100 g), 1 / 4 l mléka, 1 balení másla, 15 dkg moučkového cukru, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 240 g piškotů, 1 dcl vaječného koňaku nebo umu

Jak na to:

V 1 / 4 l mléka rozpustíme na plotně celý balíček obyčejného kakaa a necháme mírně vychladnout. Do mísy si dáme moučkový cukr, změklé celé máslo, žloutek a vanilkový cukr. Přidáme mírně vychladlé kakao v mléce a šlehačem vyšleháme krém. Do druhé, vyšší a větší mísy vysypeme 2 balíčky piškotů a pokapeme vaječným koňakem nebo rumem. Potom do piškotů vylijeme krém a dobře vše promícháme. Směs navrstvíme buď do dortové formy nebo do nějaké mísy (např. do nerezové rozšířené mísy, aby to po vyklopení mělo pěkný a zajímavý tvar). Pokud to dáme do mísy, tak ji vyložíme alobalem, aby se to dalo vyklopit. Necháme odležet cca 1 / 2 dne, nejlépe přes noc, druhý den vyklopíme a ozdobíme podle fantazie.

Podobné recepty:

Margot buchta, Turbo dezert, Jarní bomba aneb co dům dal, Luxusní řezy, Bomba likér