Pikantní penne

Potřebujeme:

400 g těstovin penne, 1 stroužek česneku, 500 g konzervu loupaných rajčat, 1 feferonku, hrst lístků čerstvé bazalky, 100 ml olivového oleje, sůl, pepř

Jak na to:

Těstoviny uvaříme. Loupaná rajčata nakrájíme na kostky, nálevový šťávu nevylévat, budeme ji potřebovat na přípravu omáčky. Očištěný česnek nakrájíme na jemné plátky nebo prolisujeme a mírně opečeme na olivovém oleji. Přidáme loupané rajčata pokrájené na kostky i se šťávou. Dochutíme solí, pepřem a kousky očištěné feferonky a asi 5 minut povaříme. Uvařené těstoviny slijeme a promícháme s 2 PL připravené omáčky, pak je rozdělíme na jednotlivé porce a každou porci zvlášť přelijeme naběračkou omáčky a posypeme nadrobno pokrájenými lístky bazalky.

Podobné recepty:

Penne s nepravou peprmintovou omáčkou, Penne ala Anička, Penne se sýrovou omáčkou a lilkem, Penne s kuřetem a bazalkou, Penne s brokolicovou omáčkou