Grilované karbanátky

21.11.2011
Potřebujeme:

500 g mletého hovězího masa, 2 lžičky soli, 1 lžičku pepře, 4 housky posypané sezamem

Jak na to:

Den před grilováním mleté ​​maso promícháme se solí a pepřem a tuto masovou hmotu rozdělíme na 4 stejně velké porce, které vytvarujeme do karbanátek. Takto připravené karbanátky přikryjte mikrotenovou fólií a uložte do chladu. Karbanátky grilujeme z každé strany krvavé karbanátky 3 minuty, 4 minuty pro středně propečené karbanátky a 5 minut na propečené karbanátky. Housky položíme na gril řeznou stranou dolů a 1 minutu jejich prohřívá, dokud nezískají světle zlatavou barvu. Podáváme teplé.
Tip: Bylinkové karbanátky: K masu přidáme 2 lžičky čerstvých tymiánový lístků nebo 1 lžičku sušeného tymiánu, 1 prolisovaný stroužek česneku a 1 lžičku posekané cibule.
Kořeněné karbanátky: K masu přidáme 1 lžičku tabasko, 1 lžíci worchestru a 1 lžičku krémové dijonské hořčice.

Podobné recepty:

Karbánátky v leču z brmborem, Držkové karbanátky, Zapékané karbanátky, Falešné karbanátky, Plněné hrachové karbanátky