Linie na jehle

Potřebujeme:

1 balíček bílého Tofu sýra, 200 g dietní šunky vcelku, 240 g eidamu, 4 půlky broskví (může být i kompot)
Marináda: sójovou omáčku, vegetu, prolisovaný stroužek česneku
Těstíčko: 150 ml piva, 150 ml mléka, 1 vejce, 200 g hladké mouky, sůl, olej na smažení

Jak na to:

Tofu nakrájíme na větší kostky a dáme na půl hodiny do marinády se sójové omáčky, vegety a protlačeného česneku. Šunku, eidam a broskve pokrájíme na stejné kostky. Na jehlu napichujeme střídavě tofu, šunku, eidam a broskev. Vejce, pivo, mléko a špetku soli utřeme a přidáme mouku až do zhoustnutí. Připravené jehly obalíme v tomto těstíčku a smažíme na oleji při mírné teplotě, aby se těstíčko připeklo. Během pečení alespoň 3-krát obracíme. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Podobné recepty:

Linie na jehle, Tuňákový pomazánka light, Jehněčí na jehle, Piškotky plněné pudinkovým krémem, Grilované mušle na jehle