Pizza na řeznický způsob

21.11.2011
Potřebujeme:

150 g vařené šunky, 100 g suché salámu, 200 g nastrouhaného sýra, 12 artičokových srdíček, 20 černých oliv, 1 konzervu loupaných rajčat, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, polotuhé kynuté těsto, tuk na vymazání forem , 1,5 svazku oregana, pepř, sůl

Jak na to:

Rajčata dáme na síto, omyjeme a necháme dobře okapat. Olej rozpálíme v pánvi a rychle na něm opečeme stroužky česneku rozetřené se solí. Potom přidáme rajčata a vaříme, dokud se téměř všechna tekutina neodpaří. Odstavíme, necháme vychladnout a přimícháme nakrájené oregano. Těsto vyválíme na pomoučněném vále, rozdělíme do 4 vymaštěných forem na pizzu. Natřeme ho rajčatovým protlakem. Šunku a salám nakrájíme na proužky a spolu s artyčoky a olivami rozložíme na těsto. Osolíme, okořeníme mletým pepřem a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do trouby předehřáté na 200 C a pečeme asi 20 minut. Hotovou pizzu posypeme čerstvě nakrájeným oreganem.

Podobné recepty:

Pizza na řeznický způsob, Plněná roštěná na řeznický způsob, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú