Jedlé chlebové ozdoby

Potřebujeme:

PL sušeného droždí, 475 ml vlažné vody, 680 g hladké mouky, PL soli, cibulové slupky na zdobení rozšlehaným žloutek na potření těsta

Jak na to:

Droždí rozdrobte asi do 4 PL vlažné vody. V misce smíchejte mouku se solí, přidejte vykynutý kvásek a zbylou vodu. Těsto místě, dokud není hladké a tuhé, nechte ho 60-90 minut na teplém místě kynout. Pak ho propícháme a vyformujeme z něj ozdobu. Nezapomeňme, že těsto vykyne, tvary se naruší. Do dekorace vložte kožený pásek na zavěšení. Ozdobené těsto položte na mastný papír na plechu a nechte ještě 15 minut kynout. Před pečením ho potřeme žloutkem a pečte při teplotě 180 C 35-45 minut do zlatová.

Podobné recepty:

Domácí vánoční kakaové ozdoby, Jednoduché perníčky, Kefírové lívanečky, Rybí polévka s cibulí a houbami, Pšenično-žitný z pivního kvásku