Baklava

Potřebujeme:

listové těsto, 250 g másla, 200 gv hmoždíři rozdrcených ořechů, 40 g jemné strouhanky, cukr a med
Sirup: cca 0,5 l vody a cukr

Jak na to:

Listové těsto nakrájíme asi na 5 bochánků. Na pánvi rozpustíme 150 g másla a na něm osmažíme 200 gr hmoždíři rozdrcených ořechů, 40 g jemné strouhanky, cukr a med. Každý bochánek rozválíme na tenko. Do vymaštěné zapékací misky ukládáme vrstvu těsta, které nejprve potřeme rozpuštěným máslem a na něj položíme vrstvu ořechové náplně, a tak to střídáme. Nahoře zůstane těsto. Koláč nakrájíme na kosočtverce a ještě před pečením vložíme do trouby. Pečeme při 200 C do zlatová. Po upečení polijeme cukrovým sirupem.
Sirup: Cca 0,5 l vody a cukru tolik, aby se po uvaření udělala nit.

Podobné recepty:

Baklava