Plněné skořicové košíčky s marcipánový ouškem

Potřebujeme:

Těsto: 16 dkg hladké mouky, 10 dkg margarínu na pečení, 4 dkg ořechů, 1 žloutek, 1 lžíci rumu, 1 lžičku skořice, citrónovou kůru z půl citronu, marcipánu
ouško: 10 dkg cukru, 10 dkg sušeného mléka, 1 bílek
Krém: 1 / 4 vody, vanilkový pudink, 25 dkg cukru krupice, 1 máslo

Jak na to:

Ze surovin uděláme těsto. Dáme ho do lednice odpočinout asi na 8 hodin do mikrotenového sáčku nebo alobalu. Plníme do formiček tak, aby tam zůstala díra na krém. Dáme upečou a vychladlé plníme. Zcela dospod dáme půl lžičky výrazné marmelády. Na do dáme vanilkový pudink. Polijeme čokoládou, pokud není čokoláda ztuhlá zasuneme marcipánu ouško.
Marcipánové ouško: cukr, sušené mléko a bílek smícháme a vyválíme na mikroténovém sáčku vysypaném cukrem. Vykrajujeme uši formičkou. Dáme na alobal a necháme ztuhnout.
Krém: Z 1 / 4 litru vody uvaříme 1 vanilkový pudink, může být i čokoládový. Osladíme cukrem (krupice) a dáme vychladnout. Máslo našleháme do pěny a pomalu zašleháme do pudinku.

Podobné recepty:

Linecké košíčky plněné ořechovou náplní a polité čokoládovou polevou, Plněné košíčky, Plněné ořechové košíčky, Plněné bramborové košíčky, Linecké pudinkové těsto