Slané silvestrovské věnečky

21.11.2011
Potřebujeme:

5 dcl mléka, 100 g másla, na špičku nože soli, 1 lžíci cukru, 230 g hrubé mouky, 5 vajec
Náplň: 125 g másla, 125 g brynzy, 1 lžičku sardelové pasty, 1 žloutek, 1 lžičku sušeného kopru

Jak na to:

Mléko, máslo, sůl a cukr dáme vařit. Do vařícího mléka přidáváme za stálého míchání mouku a vaříme, dokud se těsto neodděluje od hrnce. Přikryté utěrkou necháme vychladnout. Do vychladlého těsta po jednom přidáváme vejce a dobře prohněteme. Hladké těsto dáme do sáčku na zdobení a na plech vyložený mastným papírem stříkáme věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé překrojíme, naplníme nádivkou a libovolně ozdobíme.
Náplň: Máslo utřeme do pěny, přidáme brynzu, sardelovou pastu, žloutek a kopr a dobře promícháme.

Podobné recepty:

Vínové věnečky, Rumové věnečky, Slané věnečky, Bramborové věnečky, Věnečky z odpalovaného těsta