Malinová roláda

Potřebujeme:

4 vejce, 160 g moučkového cukru, špetku soli, 80 g polohrubé mouky, 50 g škrobové moučky, 1 / 2 čl. kypřícího prášku do pečiva, 3 PL teplé vody Náplň: 500 g tvarohu, 500 g čerstvých malin, 100 g moučkového cukru, 3 PL citronové šťávy, 15 g želatiny

Jak na to:

Žloutky ušleháme s 3 PL teplé vody, špetkou soli a 130 g moučkového cukru. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do vyšlehaného sněhu přidáváme po malých částech ušlehané žloutky, prosátou mouku a kypřicí prášek smíchaný se škrobovou moučkou. Spolu zlehka promícháme. Plech vyložíme papírem na pečení. Těsto něj vylijeme a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 ° C 10-15 minut. Upečené těsto vyklopíme na suchou utěrku, kterou jsme posypali 30 g prosátého moučkového cukru a papír odstraníme, piškot pomocí utěrky srolujeme a necháme vychladnout. 250 g malin rozmixujeme na pyré. 3 PL si odložíme na ozdobu, 50 g malin smícháme s tvarohem vymíchání s moučkovým cukrem. Citrónovou šťávu zahřejeme a rozpustíme v ní želatinu. Odebereme 3 lžíce tvarohu a rozmícháme ho se želatinou. Potom směs přidáme k ostatnímu tvarohovo-malinovým krémem. Opatrně vmícháme druhou polovinu malin, kterou jsme nerozmixovali. Krémem naplníme roládu a svineme. Dozdobíme malinovým pyré a malinami.

Podobné recepty:

Malinová zmrzlinka s banánem, Sladká malinová omáčka, Plňená roláda, Malinová šlehačka, Roláda plněná šlehačkou