Dunajské vlnky

13.12.2011
Potřebujeme:

Těsto: 2,5 dcl vody, 150 g vepřového sádla, 150 g hladké mouky, 6 celých vajec
Krém: 200 g krystalového cukru, 0,5 dcl vody, 5 dcl mléka, 1 a 1 / 2 balíčku vanilkového pudinku, 1 Heru
Na ozdobu: 2 šlehačkové (práškové) smetany, ztužovač do šlehačky, citronovou polevu

Jak na to:

Těsto: Vodu a mast dáme sevřít, přidáme mouku a ihned odstavíme. Do mírně vychladlého zamícháme vejce (vejce dáváme po jednom). 2 plechy pomastíme a pokropíme vodou, pak na ně těsto rozetřeme a dáme péct do vyhřáté trouby, cca 180 C. Prvních 10-15 min troubu neotvíráme.

Krém: Cukr upálíme na karamel, pak zalijeme vodou. V mléce rozmícháme Zlaté Klasy a vylijeme do karamelu, uvaříme na kaši. Do vychladlého zamícháme Heru.
Jeden plát natřeme náplní, na nádivku šlehačky utřené se ztužovačem a přikryjeme druhým plátem. Polijeme citronovou polevou. Na vrch dáme víc hrbatý plát.

Podobné recepty:

Domácí Rafaelo, Jezerní vlnky, Dunajské krůtí prsa, Dunajské vlny, Bleskové tiramisu z bebe sušenek