Vánoční broskvové řezy

13.12.2011
Potřebujeme:

125 g másla, 80 g moučkového cukru, balíček vanilkového cukru, 175 g šťávy z kompotu, čtyři vejce, 50 g hořké čokolády, tři lžíce kakaového prášku, 150 ml sladké smetany, 300 g polohrubé mouky, prášek do pečiva
Světla a tmavá nádivka: 1 kg sterilovaných broskví, 500 ml smetany na šlehání, dva balíčky vanilkového cukru, dva ztužovače šlehačky, jednu lžíci kakaového prášku, balíček vanilkového cukru
Vrchní plát: 200 g práškového cukru, 200 g sušeného mléka, 200 g změklé Cery

Jak na to:

Máslo utřeme s 50 g cukru a vanilkovým cukrem, přidáme kompotované sirup a rozšleháme. Celé vejce vyšleháme se zbylým cukrem do pěny a pak k němu přidáme strouhanou čokoládu a kakaový prášek. Obě masy spojíme, přimícháme smetanu, mouku, kypřící prášek do pečiva a spolu zlehka promícháme.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při teplotě 220 ° C dvacet minut. Po upečení necháme vychladnout.
Scezené a okapané půlky broskví rozložíme na upečené těsto, pokryjeme vrstvou světlé nádivky. Když ztuhne v chladničce, navrstvíme na ni tmavou náplň a po jejím ztuhnutí opatrně přikryjeme vrchním plátem. Nakonec posypeme kakaovým práškem.

Světlá náplň: 250 ml smetany ke šlehání, vanilkový cukr a ztužovač šlehačky vyšleháme do tuha.

Tmavá náplň: 250 ml smetany ke šlehání, vanilkový cukr, ztužovač a kakaový prášek ušleháme do tuha.

Vrchní plát: Změklou ceru, moučkový cukr a sušené mléko dobře spolu zpracujeme. Na pracovní desce tuto masu rozválíme mezi dvěma potravinářskými fóliemi na velikost plechu. Pomocí pomoučněném válečku plát opatrně přendáme na koláč.

Podobné recepty:

Broskvový samet, Novoroční bábovka, Chutné broskvové řezy, Vánoční cukroví, Vánoční opilci