Omáčka k masu s bylinkami

13.12.2011
Potřebujeme:

40 g másla, 3 lžíce mouky, 1 / 2 l vývaru, 1 lžíci libečku, 2 lžíce petržele, sůl, pepř, 1 žloutek, 2 lžíce smetany, citrónovou šťávu

Jak na to:

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Rozšleháme ji ve vývaru a dobře povaříme. Ochutíme solí, pepřem, krátce povaříme.
Odstavíme z ohně a přidáme žloutek rozšlehaným ve smetaně, promícháme s bylinkami a přidáme podle chuti citrónovou šťávu. Omáčku podáváme k vařenému masu, karbanátky, případně k uzeninám.

Podobné recepty:

Sýrová omáčka k uzenému masu, Sýrová omáčka k uzenému masu, Horká červená omáčka, Horká červená omáčka, Česneková nevařená omáčka