Lasagne se špenátem

Potřebujeme:

50 g margarínu, 50 g světlé jíšky, 500 ml slepičího bujónu, 250 ml mléka, sůl, pepř, muškát, 500 g mraženého listového špenátu, 1 stroužek česneku, 1 cibuli, 4 lžíce olivového oleje, 6 rajčat, 12 plátků lasagní, 40 g parmezánu

Jak na to:

Vývar ze slepičího bujónu s mlékem přivedeme do varu a podle potřeby zahustíme světlou jíškou. Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.
Rozmrazíme špenát, oloupanou cibuli a česnek nasekáme a zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme špenát a necháme dusit. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů.
Rajčata nakrájíme na plátky. Do zapékací formy nalijeme trochu omáčky. Po vrstvách ji plníme lasanami, špenátem, rajčaty a omáčkou. Nakonec posypeme sýrem.
Formu vložíme do trouby a zapékáme asi 30 minut. Po 15 minutách pokapeme zbylým olejem.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa zapékané s lasagnemy, Lasagne Frankie, Cuketové lasagne, Rychlé špenátové lasagne, Ovocné lasagne s jogurtem