Pečený kapr na mandlích

2.1.2012
Potřebujeme:

středně velkého kapra, 2 mrkve, větší petržel, 2 bílky, 4 lžíce strouhanky, 1 PL strouhaného sýra, 1 lžičku vegety, 1 lžíce oleje, 1 PL vody, citron, hrnek mandlových lupínků, sůl

Jak na to:

Kapra očistíme, omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku ho osolíme a ochutíme vegetou. Naplníme očištěnou a na čtvrtky pokrájenou kořenovou zeleninou a dáme na vymazaný pekáč.
Kapra pečeme asi 35 min při teplotě 180 C. Občas podlijeme výpekem. Z bílků a studené vody ušleháme tuhý sníh, zlehka zamícháme strouhanku, čerstvě nastrouhaný sýr a 1 / 2 mandlových lupínků.
Směs natřeme na předpečeného kapra a posypeme zbylými lupínky. Pečeme dalších 15 min dozlatova. Před podáváním kapra obložíme zeleninou a plátky citronu.

Podobné recepty:

Pečený kapr na mandlích, Pečený obložený kapr, Pečený obložený kapr, Kapr na mandlích, Kapr pečený na másle