Lilky zapečené ve vepřovém masíčku

28.4.2011
Potřebujeme:

1-2 lilky, 1 kg mletého vepřového masa( může být půl na půl s hovězím, krůtím apod...) cibule, česnek, sůl, gril. koření, sl. paprika, kmín drcený, majoránka, 4 rohlíky, mléko, 3 vajíčka

Jak na to:

Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce, přidáme mleté maso a koření ( cibulka...orestovaná, česnek, sůl, gril. koření, kmín, paprika, majoránka ) vajíčka, a pořádně promícháme, chvilku necháme odstát aby se rohlíky pěkně nasákly a směs se proležela, mezitím si nakrájíme lilek na kolečka cca 0,5 - 1 cm silná, rozprostřeme na talíř a jemně posolíme, chvilku necháme působit sůl, která vytáhne z lilku přebytečnou vodu, plátky osušíme v ubrousku a do vysypaného pekáčku( nejlépe skleněné zapékací formy ) rozprostřeme vrstvu masa, na to rovnoměrně lilky poté opět maso atd... vrstvy střídáme..podle množství a velikosti formy, poslední by mělo být maso, aby se nám lilky nespálily, pečeme cca 1,5 hod.

Podobné recepty:

Sýrové lilky, Zapečené lilky s mletým masem, Zapečené plněné lilky, Lilky plněné kuřecím masem, Brynzové lilky