Řízky z mleté ​​srňaciny

3.1.2012
Potřebujeme:

500 g masa, 50 g uzené slaniny, 20 g cibule, 1 stroužek česneku, sůl, mletý černý a nové koření, několik zrnek koriandru, muškátový oříšek, 1 bobkový list, 1 lžíci smetany, 2 vejce, strouhanky, mast na smažení

Jak na to:

Maso omyjeme, nakrájíme a spolu s uzenou slaninou, cibulí a česnekem umeleme na masovém mlýnku.
Osolíme, okořeníme mletým černým a novým kořením, mletým koriandrem, mletým bobkovým listem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Přidáme smetanu, vejce, podle potřeby strouhanku a vše spolu zpracujeme.
Na vále posypaném strouhankou formujeme řízky, které na rozpáleném sádle pomalu z obou stran osmažíme.
Upravíme je na mísu a podáváme s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Dušené řízky, Marináda na vepřové řízky, Krůtí řízky s broskvemi a mandlemi, Krůtí řízky s broskví a mandlemi, Smažené mleté ​​řízky se sýrem