Jablkové pité

7.12.2011
Potřebujeme:

200 g hladké mouky speciál, 200 g hrubé mouky, 250 g másla (Palmarín nebo Hera), 150 g moučkového cukru, 2 žloutky, ½ sáčku prášku do pečiva, špetku soli, strouhanou citrónovou kůru

Jak na to:

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a rozdělíme ho na 2 části. Vyválíme nejprve jeden plát a dáme ho na plech. Na těsto navrstvíme nastrouhané jablka (1 až 1,5 kg) ochucené skořicí, krystalovým a vanilkovým cukrem a zakryjeme druhým plátem těsta.
Propícháme vidličkou, potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Jablkové pité, Jablkové pité, Jablkové pite, Jablkové knedlíčky, Glazované kolečka jablek