Srnčí řízky v marinádě

7.12.2011
Potřebujeme:

500 g mladého srnčího masa, 0,1 l oleje, 0,05 l bílého vína, sůl, mletý černý a nové koření, 50g cibule, estragon, mátu peprnou, 50 g sádla

Jak na to:

Dobře odleželé maso omyjeme, odblaníme, osušíme ubrouskem a nakrájíme na řízky, které naklepeme.
V oleji rozmícháme víno, sůl, pepř a nové koření, nastrouhanou cibuli, estragon a mátu peprnou.
Touto směsí naklepané řízky natíráme a ukládáme na sebe. V marinádě je necháme stát do druhého dne. Pak je vyjmeme a na pánvi v rozpáleném sádle opečeme do zlata.
Opečené řízky upravíme na mísu a podáváme s smažený tyčinkami a tatarskou omáčkou.

Podobné recepty:

Harmonické kuřecí řízky, Kuřecí řízky v marinádě, Řízky v jogurtové marinádě, Jogurtové řízky, Srnčí řízky na žampionech