Dezert s medem a ořechy

Potřebujeme:

500 g listového těsta, 800 g sekaných mandlí, 2 lžičky mleté ​​skořice, 1 lžičku mletého hřebíčku, 1 šálek másla, 2 šálky krystalového cukru, 1 šálek tekutého medu, šťávu z jednoho citronu, 2 vanilkové cukry

Jak na to:

Mandle smícháme se skořicí a hřebíčkem. Na vymazaný plech uložíme 4 tenoučké pláty rozváleného těsta, každý potřeme rozpuštěným máslem. Na čtvrtou vrstvu rozetřeme část mandlově-skořicové směsi a pokryjeme dalšími dvěma pláty těsta potřeným máslem. pokračujeme do vyčerpání zásob, poslední vrstvu vytvoříme opět ze 4 tenkých plátů. Dezert nakrájíme na kosočtverce, polijeme zbylým máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40-45 minut. Mezitím povaříme spolu 5-6 minut cukr, med, 1 a půl šálku vody, vanilkové cukry a citronovou šťávu. Pěnu, která vznikne vařením, odstraníme lžící, horkým sirupem polijeme upečený dezert a necháme vychladnout.

Podobné recepty:

Ovocný špíz s medovým dipem, Flambování ananas s medem, Majonézový salát s jablky a ořechy, Čokoládový dezert, Rajská předehra