Zeleninový guláš

28.4.2011
Potřebujeme:

40 dkg vepřového masa, tuk na smažení,2 cibule, malá hlávka zelí, 6 mrkví, 2 petržele, malý celer, masox, máslo, hladká mouka (místo čerstvé kořenové zeleniny může být i mražená - směs na svíčkovou) sůl, pepř

Jak na to:

Do tlakáče dáme tuk, na kterém necháme opranžit cibulku a osolené,opepřené maso (krkovička, plecko ) nakrájené na kostečky. Až se zatáhne, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou také na kostečky a zelí (nakrájené) . Podlijeme vodou a vše necháme asi 20 minut vařit v tlakáči. Po otevření by měli být všechny suroviny měkké . Pokud jsou, tak přidáme kostku masoxu, promícháme a nachystáme si asi 1 cm silný pásek másla , do kterého vmačkáme vidličkou asi 2 lžíce hladké mouky. Tuto směs přidáme k ostatnímu již uvařenému a promícháme. Guláš se tím zahustí. Chvíli povaříme a je hotovo. Pokud použijete zmrazenou směs , tak napřed k masu a cibuli přidejte zelí, podlijte, povařte a až potom tu směs. Podává se s chlebem .

Podobné recepty:

Pivní guláš, Pivní guláš, Sójový guláš, Bramborový guláš, Zeleninový guláš