Pekingské těstoviny

21.11.2011
Potřebujeme:

100 g tenkých rýžových těstovin, 500 g pekingského zelí, 1 jarní cibulku, 4 stroužky česneku, 2 vejce, 4 lžíce slunečnicového oleje, 250 g mletého vepřového masa, 4 lžíce sójové omáčky, 2 PL hnědého cukru

Jak na to:

Těstoviny zalijeme v misce vařící vodou a necháme asi 10 minut odstát. Vodu slijeme, těstoviny opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pokrájíme je na menší kousky. Pekingskou zelí rozkrojíme na čtvrtky, tvrdou a spodní část odstraníme, zbytek nakrájíme na jemné proužky. Omytou jarní cibulku pokrájíme spolu se zelenou částí na kolečka, hlávky česneku prolisujeme. Do misky rozklepneme vajíčka a vidličkou jejich rozšleháme. Na oleji chvíli podusíme nakrájené zelí s cibulkou, pak je vyjmeme, do pánve přilijeme trochu oleje a opečeme na něm mleté ​​maso s prolisovaným česnekem. Maso na pánvi shrneme trochu stranou a na uvolněné místo vylijeme rozšlehaná vejce. Nemícháme, když začnou tuhnout, roztrháme jejich vařečkou a smícháme s masem. Do pánve přidáme těstoviny a zeleninu, promícháme a chvíli podusíme. Dochutíme sójovou omáčkou a cukrem

Podobné recepty:

Palačinky z pekingské zelí, Pekingské těstoviny, Ťamanský nudle, Zapečené těstoviny, Ovocný salát