Pastýřská roštěná

21.11.2011
Potřebujeme:

400 g hovězí roštěnky, sůl, pepř, 20 g hladké mouky, 50 g masti (rostlinný olej), 2 větší cibule, 100 g uzené klobásy, masový vývar, 150 g uzeného sýra, 2 lžíce kečupu, zelenou petrželku

Jak na to:

Maso zlehka naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na rozehřátém tuku z obou stran. Potom přidáme nakrájenou cibuli a oloupanou uzenou klobásu pokrájenou na kolečka, osmahneme a podlijeme vývarem. Udusíme do měkka. Přeložíme do ohnivzdorné mísy, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme kečupem a zapečeme ve vyhřáté troubě. Na závěr posypeme petrželkou.
Jako přílohu podáváme čerstvý tmavý chléb nebo opékané brambory.

Podobné recepty:

Pastýřská roštěná, Ďábelská roštěná, Roštěná naruby, Roštěná na znojemský způsob, Roštěná s koprem