Zvěřina na smetaně

3.1.2012
Potřebujeme:

odblaňený srnčí hřbet (nebo jiná zvěřina), 1 větší mrkev, cibuli, 3 bobkové listy, 10 zrníček pepře, 1,5 dcl ocet, sůl, slaninu, hořčici, zakysanou smetanu, krystalový cukr, brusinkový džem nebo kompot

Jak na to:

Zeleninu pokrájíme na kolečka přidáme ocet dáme mírně vařit do 0,45 l vody, asi 5 minut. Děláme tzv.. PAC nebo mořidlo.
Srnčí hřbet prošpikujeme uzenou slaninou a dáme do vychladlé marinády. Odložíme na týden na chladné místo.
Po týdnu vylijeme šťávu ze zeleninou do zvláštního hrnce. Maso zakryjeme alobalem a necháme dusit asi hodinu. Potom ho potřeme hořčicí a dáme zapéct asi na 30 minut. Uděláme si karamel a přidáme do něj umixovaný část výpeku. Dáme na maso spolu s kysanou smetanou.
Přidáme brusinkový džem nebo kompot.

Podobné recepty:

Zvěřina na smetaně, Žampióny na smetaně, Kuře na smetaně, Žampiony na smetaně, Zvěřina na jehle