Plátky lososa se řeřichou

3.1.2012
Potřebujeme:

4 plátky losos na podkovičky po 180 g, 1 svazek řeřichy nebo petrželky, 1 citron, pepř, sůl, 1 lžíci olivového oleje

Jak na to:

Podle počtu porcí natrháme čtverce z alobalu, které potřeme olejem.
Podkovičky lososa uložíme na alobal, posypeme nasekanou řeřichou, přidáme na ně plátek citronu a podle chuti opepříme a osolíme.
Alobal zabalíme tak, aby nám nevytekla při pečení šťáva, dáme na pekáč a do trouby. Pečeme při 200 ° C, asi 10 minut.

NEBO:

Troubu předehřejeme na 180 ° C.
Řeřichu probereme, omyjeme a očistíme.
Z citronu odkrojíme 4 kolečka.
Olivovým olejem natřeme 4 obdélníky pergamenového papíru. Do středu každého obdélníka položíme plátek lososa, na něj poklademe řeřichu a kolečko citrónu.
Z pergamenu poskládáme "misku" tak, aby v ní maso leželo. Konce papíru můžeme svázat kuchyňskou nití.
Rybu v pergamenu dáme na plech a v troubě pečeme 10 minut. Vyjmeme z trouby a pergamenový papír otevřeme.
Osolíme a opepříme.

Tip: Kdo má rád uzenou slaninu, může si pár kousků u grilovat a položit na ryby.

Podobné recepty:

Plátky lososa se řeřichou, Losos na koriandru, Losos ve fusaku, Dušený losos na másle, Uzený losos s artyčoky