Zapékané plněné žampiony

Potřebujeme:

pro 2 osoby
8 větších žampionů, 5 dkg libové šunky, 1 středně velkou cibuli, vegetu, tvrdý sýr, sýr Bambino, sůl, šťávu z jednoho citrónu, 1 dcl oleje, 2 dcl mléka, uvařené na kostky nakrájené brambory, zakysanou smetanu

Jak na to:

Žampiony omyjeme, odřízneme stopky, očistíme kloboučky malým nožem, nebo lžící.
Vydlabané kloboučky namočíme do mléka asi na 10 min, následně žampionová hlavičky pokapeme citronovou šťávou a osolíme vegetou.
Žampionová stopky spolu s vydlabané směsí z kloboučků posekáme na drobno. Na drobno také posekáme jednu cibulku a pár plátků šunky. Na pánvi osmažíme jako první cibulku a přidáme žampiónovou směs. Dusíme asi 10 minut. Potom přidáme ještě posekanou šunku. Podusíme pár minut. Dodáme ještě Bambino sýr a promícháme.
Touto směsí naplníme žampionová kloboučky. Do dobře máslem vymazaného Janského skla na spodek poklademe uvařené brambory.
Na ně poklademe naplněné hlavičky žampionů.
Na každou tuto hlavičku dáme jednu PL zakysané smetany a na 30-40 minut dáme zapéct do vyhřáté trouby. Nastrouhaný sýr nasypeme těsně před závěrem pečení na plněné kloboučky.

Podobné recepty:

Plněné zapékané žampiony, Zapékané žampióny s bramborami a šlehačkou, Žampióny plněné nivou, Plněné žampiony v trojbalu , Zapékané plněné žampiony