Pečený pstruh s mandlemi

3.1.2012
Potřebujeme:

1 pstruh, 30 g mandlí, 20 g másla, koření na ryby, 1 dcl vývaru, 250 g zakysané smetany, šťávu z 1 citronu

Jak na to:

Vyčištěného pstruha osolíme a posypeme kořením. Necháme asi hodinu odstát. Pstruha potřeme rozpuštěným máslem a zevnitř i zvenku posypeme strouhanými mandlemi. Po dopečení podáváme s citrónovou omáčkou.
Citrónová omáčka: V 1 dcl vývaru rozmícháme 250 g zakysané smetany a přidáme citrónovou šťávu.

Podobné recepty:

Pečený pstruh s mandlemi a citronovou omáčkou, Pstruh s mandlemi, Pečený pstruh po milánsku , Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pečený pstruh na hříbkách