Špenátové palačinky

Potřebujeme:

dvě vejce, 160 g hladké mouky, špetku soli, 300 ml mléka, dvě lžíce oleje
Náplň: 100 g čerstvého listového špenátu, 300 ml bílého jogurtu, dvě jablka, 200 g uzeného masa, čtyři limety, pepř, sůl

Jak na to:

V míse rozšleháme vajíčka, přilijeme mléko, přisypeme mouku, sůl a přidáme olej a spolu dobře promícháme. Z tohoto množství upečeme na teflonové pánvi osm tenkých palačinek.
Náplň: Uzené maso nadrobno nakrájíme a krátce osmahneme. Vychladlé maso zamícháme do jogurtu, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z jednoho limetu.
Ke směsi přidáme nakrájené neoloupané jablko a čerstvý listový špenát. Touto směsí naplníme upečenou palačinku. Překrojíme ji a položíme na talíř. Podáváme ozdobenou zbývajícími surovinami.

Podobné recepty:

Špenátové palačinky , Špenátové palačinky, Francouzské jablečné nebo špenátové palačinky, Špenátové palačinky, Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou