Tvarohovo-višňové buchty

Potřebujeme:

500 g mouky, kvasnice, mléko, 50 g cukru, kůru z 1 citronu, 1 vanilkový cukr, 250 ml mléka, 2 vajíčka, 1 žloutek, špetku soli, 200 g měkkého másla, máslo a cukr na formu
Náplň: 200 g višní, 250 g tvarohu, 1 žloutek, 2 vanilkové cukry, 20 g cukru, 50 g másla na potření

Jak na to:

Kvasnice rozdrobíme do trochy vlažného mléka s rozpuštěným cukrem. Necháme nakynout.
Kvásek přelijeme do misky s moukou, přidáme citronovou kůru, špetku soli, vanilkový cukr, žloutky, vychladlé rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto.
Přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme vykynout na teplém místě asi 30-40 minut.
Zatím si připravíme nádivku. Tvaroh smícháme se žloutkem, cukrem, vanilkovým cukrem a zbylou citronovou kůrou.
Zapékací mísu vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme cukrem. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále a rozdělíme na 16 čtverečků. Na každý položíme trošku náplně a pár vypeckovaných višní. Kraje těsta slepíme, vyformujeme buchtičky. Postupně jejich nahusto narovnáme do zapékací mísy, každou potřeme trochou rozpuštěného másla a necháme ještě 30 minut kynout.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 ° C asi 25 minut. Hotové buchtičky posypeme moučkovým cukrem nebo podáváme s vanilkovým krémem či pudinkem jako na dukátové buchtičky.

Podobné recepty:

Pařené buchty, Americké buchty, Buchty se švestkovými povidly, Pařené buchty, Babiččiny pohádkové buchty