Králík na houbách

Potřebujeme:

1 králík, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 250 g oloupaných rajčat, 3 PL oleje, sůl, pepř, 1 PL provensálského koření, 500 ml vývaru (z kostky), 500 g lesních hub, 425 ml konzervu bílých fazolí, 1 PL solamylu , 4 PL bílého vína

Jak na to:

Maso omyjeme a osušíme. Oddělíme stehna, vykostíme záda.
Oloupeme česnek a cibuli a drobně nasekáme.
Rajčata spaříme a oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřince a dužinu nakrájíme.
V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a vykostěné maso na něm osmažíme a vyjmeme. Stehna opečeme, osolíme a opepříme.
Přidáme česnek, cibuli a rajčata. Zalijeme vývarem a přikryté dusíme asi 45 minut.
Houby očistíme a podusíme je na 1 lžíci oleje. Přidáme Solamyl rozšlehaným ve víně, okapané fazole a vše uvedeme do varu.
Krátce povaříme, přidáme na začátku opečené maso a asi 5 minut ještě vaříme na mírném ohni, pak osolíme.
Maso rozdělíme na talíře a obložíme houbovou směsí s fazolemi.
Vhodnou přílohou je těstovina.

Podobné recepty:

Králík pečený s paprikou, Králík na houbách, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík