Jehněčí polévka s knedlíčky

Potřebujeme:

1 kg jehněčího s kostí, 2 l vody, sůl, 1 lžičku mletého muškátového květu, 250 ml sladké smetany, 2 lžíce maizeny, olej, 1 cibule, 1 mrkev, 1 kedlubna, 200 g květáku, 200 g zeleného hrášku, petrželku

Jak na to:

Maso omyjeme, odblaníme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do vroucí vody, přidáme sůl, špetku muškátového květu a vaříme asi hodinu.
Uvařené maso vykostíme, na jemno umeleme, osolíme, přidáme zbývající muškátový květ, smetanu, maizenu, promícháme a tvarujeme malé knedlíčky.
Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, kedluben na hranolky, květák rozebraný na růžičky, hrášek a několik minut smažíme.
Zalijeme vařícím vývarem z masa, vložíme knedlíčky a při mírné teplotě vaříme 15 minut. Nakonec dochutíme solí a posypeme sekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Hovězí polévka s knedlíčky, Jehněčí polévka s knedlíčky, Jehněčí polévka s knedlíčky, Brokolicová polévka se sýrovými knedlíčky, Japonská polévka s nudlemi a knedlíčky