Harlekýnska kostka

31.1.2012
Potřebujeme:

Těsto: 8 vajec, 180 g moučkového cukru, 160 g mletých lískových oříšků, 50 g strouhanky a 1 / 2 balíčku prášku do pečiva
Krém: 4 šlehačky a 3 čokolády na vaření
3 šlehačky a 3 ztužovače do šlehačky, mleté ​​ořechy cca 160-180 g

Jak na to:

Krém třeba připravit den předem. Šlehačky vymícháme nad párou spolu s čokoládami. Necháme vychladnout a potom ručním šlehačem na nízkých otáčkách mixujeme 3 minuty. Krém odložíme do chladničky a druhý den ho znovu vyšleháme, ale už na hustý krém.

Těsto: Žloutky utřeme s cukrem, strouhankou, práškem do pečiva a ořechy. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků a dáme upéct na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Na upečené a vychladlé těsto rozetřeme krém. Na krém navrstvíme šlehačky, které jsme vyšlehali spolu se ztužovačem. Posypeme mletými ořechy.

Příprava ořechů: Nejprve je na sucho opražíme, abychom se zbavili slupky (pošouchejte jejich v dlaních a slupka pěkně sejde).

Podobné recepty:

Česneková pomazánka, Vynikající rybičková pomazánka, Polévka z cizrny, Zeleninová rýže s bazalkou, Čokoládový salám