Zapékaná brokolice (květák) se šunkou a sýrem

Potřebujeme:

800 g brokolice (květáku), 2 stroužky česneku, 4 vejce, 125 ml smetany ke šlehání, 50 g nastrouhaného sýra, sůl, mletý bílý pepř, 200 g šunky
Těsto: 125 g rostlinného tuku, 250 g hladké mouky, 1 vejce, špetku cukru, špetku soli

Jak na to:

Brokolici (květák) důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a rozebereme na růžičky. Povaříme 5 minut v půl litru osolené vody s dvěma kusy česneku. Poté scedíme a necháme dobře okapat.
Z mouky, rostlinného tuku, vajíčka, špetky soli a cukru vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme ho na tenko a vložíme do zapékací formy, přitom vytvarujeme okraj.
Asi 10-15 min necháme předpéct v troubě. Smetanu na šlehání rozšleháme se 4 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme a okořeníme mletým bílým pepřem.
Šunku pokrájíme na tenké proužky. Předvařené brokolici (květák) poklademe na Předpečený korpus a posypeme šunkou. Zalijeme vaječný-smetanovou směsí a pečeme v troubě při 200C asi 20 min.

Podobné recepty:

Zapékaná brokolice nebo květák, Zapečená brokolice a květák, Zapekaná brokolice se šunkou a smetanou ke šlehání, Zapékaná brokolice s bramborem a sýrem, Pkantní zapečený květák s mozzarellou, šunkou a smetanou