Ďábelská pizza

13.1.2012
Potřebujeme:

300 g mletého vepřového masa, 50 g slaniny, 150 g sýra (eidam), 50 ml piva (vína), 200 g kečupu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 feferonky, papriku, oregano, petrželku, tuk na vymazání plechu, pepř, sůl

Jak na to:

Připravíme si těsto.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, feferonky omyjeme a obojí nadrobno nakrájíme. Spolu se slaninou dáme na pánev a za stálého míchání dozlatova upražíme.
Přidáme maso a prudce ho osmahneme. Směs podlijeme pivem a po chvíli přidáme 3 lžíce kečupu, rozetřený česnek, sůl a koření.
Promícháme a chvíli podusíme.
Těsto dáme na pomoučněný vál a vytvarujeme. Potom ho přendáme na vymazaný plech a rozetřeme na něj kečup. Na těsto rozložíme dušenou masovou směs a posypeme ji nastrouhaným sýrem.
Pizzu dáme péci do vyhřáté trouby. Upečenou pizzu zdobíme petrželkou.
Tip: Místo mletého masa můžeme použít vepřové maso, které jsme nakrájeli na proužky a předem naložili do směsi sojové omáčky, piva, bílky, papriky, koření a Solamylu.

Podobné recepty:

Ďábelska topinka, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza