Hovězí Stroganov

Potřebujeme:

500 g hovězí svíčkové, 4 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, sůl a pepř, 1 lžíci hladké mouky, 1 / 8 l masového vývaru, 4 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžičku octa, 1 lžičku citrónové šťávy, 1 / 4 l kysané smetany

Jak na to:

Maso nakrájíme na 1 cm nudličky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Masové nudličky prudce opečeme ve dvou dávkách ze všech stran na rozpáleném oleji. Po vyjmutí jejich osolíme a opepříme.
Do vypečeném tuku přidáme cibuli a za neustálého rychlého míchání ji zpěníme dozlatova. Stáhneme teplotu, poprášíme moukou a zamícháme. Zalijeme vývarem, hořčicí, octem a citronovou šťávou, vyvaříme do husté omáčky. Nakonec přidáme smetanu a maso, prohřejeme a dochutíme. Už nevaříme.

Podobné recepty:

Hovězí maso Stroganov, Hovězí filé Stroganov, Hovězí stroganov, Maso Stroganov, Sójový Stroganov