Marinované smažené filé

21.12.2011
Potřebujeme:

1 kg filé, sůl, pepř podle chuti, petrželku, citron, 1 dcl bílého vína, 100 g hladké mouky, 3 vejce, 1 dcl mléka, strouhanku na obalování, olej na smažení

Jak na to:

Filé z mořských ryb opláchneme, nakrájíme na menší porce, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou.
Filé poklademe do mísy, polijeme vínem, přikryjeme a dáme do lednice na několik hodin marinovat.
Pak jednotlivé porce obalíme v prosáté hladké mouce, namočíme do rozšlehaných vajec s mlékem a strouhanky, kterou také nejprve prosejeme a na rozehřátém oleji osmažíme z obou stran dozlatova.

Podobné recepty:

Smažené rybí filé v kokosu, Smažené rybí filé, Filé na slanině, Plněné rybí filé, Filé s lučinou