Pravé italské gnocchi (bramborové)

Potřebujeme:

1 kg brambor, 100 g másla, 300 g polohrubé mouky, hrst nastrouhaného parmazánu, 3 žloutky, sůl, muškátový oříšek

Jak na to:

Brambory uvaříme ve slupce přičemž dáváme pozor, aby se nerozvařily. Ještě teplé je oloupeme a dvakrát protlačíme, aby v nich nebyly hrudky.
Mezitím necháme rozpustit máslo, které zamícháme se žloutky a vlijeme do brambor. Žloutku by měly mít pokojovou teplotu. Přidáme sůl, muškátový ořech a hrst parmazánu. Tuto směs zlehka smícháme a postupně podle potřeby přidáváme mouku.
Těsto zpracujeme rukama jen jemně, aby gnocchi nebyly poté gumové a také nepřidáváme zbytečně mnoho mouky. Těsto posypeme moukou, rozdělíme na třetiny a každou rozválíme asi na 1cm tloušťku.
Nožíkem oddělujeme tenké pásky a vidličkou z nich krájíme kostky.
Gnocchi dáme do vroucí osolené vody a vybíráme, když vyplouvají na povrch.
Na pekáči pokapeme trochou olivového oleje, aby se nelepily. Podáváme se sýrovou omáčkou nebo ragú.

Podobné recepty:

Gnocchi se žampiony, Špenátové gnocchi, Gnocchi s hovězím ragú, Vášnivé Ggnocchi, Těstoviny s kuřecím masem a smetanou