Vánoční perník

Potřebujeme:

0,5 l mléka, 2 lžíce medu, 15 dkg tuku nebo Hery, 2 celá vejce, 0,5 kg polohrubé mouky, 1 van.cukr, 1 prášek do perníku, hrst mletých ořechů, 10 dkg rozinek namočených v rumu, čokoládovou polevu , rybízová marmeláda

Jak na to:

1 / 2 litru mléka ohřejeme. Rozpustíme v něm 2 lžíce medu, 15 dkg rostlinného tuku nebo Hery. Necháme vychladnout a přidáme rum, který zůstane po odkapání z rozinek. Potom přidáme 2 celá vejce, 1 vanilkový cukr, 24 dkg cukru krystal a rozmícháme na rozpuštění.
Mouku smícháme s 2 lžícemi kakaa a práškem do perníku. Zamícháme do mléka a vymícháme do hladká. Nakonec přidáme 1 hrst mletých ořechů a sáček rozinek namočených v troše rumu. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme do trouby.
Pečeme při teplotě 180 ° C asi 30-40 minut. Vychladlý potřeme rybízovou marmeládou a čokoládovou polevou.

Podobné recepty:

Vánoční perník, Novoroční bábovka, Hrníčkový litrový perník, Perník, Nadýchaný perník