Mleté ​​maso zapečené s cuketou a brambory vařené v páře

Potřebujeme:

mleté ​​maso, 2 cukety, 3 vejce, 2 dcl mléka, bylinkovou sůl, pepř, mletou červenou papriku, muškátový ořech, 2 cibule, majoránku, olej a strouhanka na dno pekáče
Příloha: brambory vařené v páře

Jak na to:

Do větší misky dejte mleté ​​vepřové maso, přidejte větší nadrobno nakrájenou cibuli a koření: sůl, muškátový oříšek (klidně nastrouhejte 3 / 4 z jednoho oříšku), mletou červenou papriku, majoránku, pepř a bylinkovou sůl. Potom přidejte jedno vajíčko a cukety nakrájejte po délce.
Na dno Janského pekáče dejte trochu oleje, strouhanky a budeme překládat mleté ​​maso s cuketou a cibulí. Na dno pekáče rozložte cuketové jazýčky,pomačkejte mleté ​​maso. Přidejte cibuli, a postup opakujte, opět naskládáme cuketové plátky, mleté ​​maso, cibuli.
Na vrch dejte cuketu, osolte, opepřete a zalijte osolenými mlékem, ve kterém jste rozkvedlali 2 vajíčka. Pečte hodinu při 200 stupních.

Jako přílohu uvařte nové brambory v páře. Na dno většího hrnce dáme 3-4 dcl vody, na pařák napěchujeme pokrájené malé brambory, osolíme, okmínujte. Nechte pod pokličkou vařit do měkka.
Maso krájejte trochu vychladlé a do lodičky od papriky (polovička papriky) nastrouhejte trochu cukety a přidejte trochu kečupu.

Podobné recepty:

Zapečené mleté ​​maso se zeleninou, Zapečené brambory s bešamelem, Zapečené brambory se šmakounem, Těstoviny s mletým masem a s cuketou, Banány na páře