Římská pizza

12.1.2012
Potřebujeme:

250 g tuňáka v oleji, 1 pohár sardelových řezů, 2 vejce uvařená natvrdo, 200 g nastrouhaného sýra, malou konzervu žampionů, 2 lžíce másla (nebo tuku), 20 černých oliv, 8 zelených feferonek, konzervu loupaných rajčat, 8 rajčat, 2 cibule , 2 stroužky česneku, křehké těsto, svazek petrželky, trochu vegety, pepř, sůl

Jak na to:

Máslo rozpálíme v hrnci a osmahneme v něm do sklovitá cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme stroužky česneku rozetřené se solí a krátce osmahneme.
Potom přidáme oloupaná rajčata, osolíme, okořeníme mletým pepřem a vegetou a spolu vaříme, dokud nevznikne hustá omáčka. Rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky.
Tuňáka, sardelové řezy a žampiony necháme dobře okapat. Připravíme si olivy, vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka a feferonky omyjeme. Těsto vyválíme, rozdělíme do 4 vymaštěných forem na pizzu a rovnoměrně na něj rozložíme přísady.
Posypeme sýrem, vložíme do trouby předehřáté na 200 C a pečeme asi 15 až 20 minut.

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Římská pizza, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza