Jelení kýta se smetanou

15.2.2012
Potřebujeme:

500 g masa z kýty, 80 g uzené slaniny, sůl, pepř, 5 zrnek jalovce, 0,2 l zakysané smetany, 40 g másla

Jak na to:

Maso necháme odležet, pak ho naklepeme, odblaníme a hustě prošpikujeme pokrájenou uzenou slaninou. Osolíme, okořeníme mletým pepřem a mletými jalovcová.
Pekáč vyložíme plátky slaniny, na kterou položíme připravené maso. Maso vložíme do trouby a pečeme, dokud slanina nezežloutnou. Pak ho podlijeme kyselou smetanou, obložíme máslem a upečeme do měkka. Maso občas podlijeme horkou vodou. Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s vídeňskou knedlíkem.

Podobné recepty:

Jelení kýta na víně, Jelení medailonky se šípkovou omáčkou, Jelení medailonky se šípkovou omáčkou, Píseň divočiny, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce