Jahodová bábovka

15.2.2012
Potřebujeme:

3 vejce, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g tuku, 250 g tvarohu, 1,5 dcl mléka, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci rumu, asi 300 g polohrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, asi 300 g jahod, tuk na vymazání formy, hrubou mouku na vysypání formy, jahodovou polevu na ozdobení

Jak na to:

Žloutky utřeme s práškovým a vanilkovým cukrem a tukem do pěny. Přidáme tvaroh, mléko, citronovou šťávu, rum a vmícháme část mouky. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý bílkový sníh a mouku s práškem do pečiva.
Do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy vylijeme 1/3 těsta. Poklademe jahody, zakryjeme 2/3 těsta. Opět dáme jahody a vylijeme poslední třetinu těsta.
Bábovku vložíme do předehřáté trouby a pomalu upečeme do růžová.
Upečenou bábovku po vychladnutí vyklopíme a polijeme jahodovou polevou.

Podobné recepty:

Jahodová zmrzlina, Majonézová bábovka, Jahodová zmrzlina, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka