Jelení hřbet dušený ve víně

15.2.2012
Potřebujeme:

500 g masa ze zad, sůl, 0,1 l bílého vína, 1 lžíci octu, celé černé a nové koření, 2 hřebíčky, 3 zrnka jalovce, špetku tymiánu, 2 bobkové listy, 1 cibuli

Jak na to:

Maso odblaníme a dáme do rendlíky. Osolíme ho, polijeme vínem, octem, přidáme celé černé a nové koření, hřebíček, jalovec, tymián, bobkový list, cibuli a dobře podlijeme horkou vodou.
Přikryjeme a za stálého míchání a podlévání vlastní šťávou udusíme do měkka.
Udušené maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Polijeme prolisovanou šťávou a podáváme s citronovým křenem.

Podobné recepty:

Jelení kýta na víně, Jelení kýta ve víně, Steak z jelena, Králík na víně, Jelení medailonky se šípkovou omáčkou