Arabský chléb

Potřebujeme:

1 lžíci droždí, 1 lžíci cukru, 3 sklenice vlažné vody, 5 sklenic hladké mouky (1 kg), 1,5 lžičky soli, 2 lžíce olivového (slunečnicového) oleje

Jak na to:

Z droždí, cukru a vlažné vody připravíme kvásek, který necháme vykynout. Prosátou mouku trochu zahřejeme v troubě, osolíme, smícháme s kváskem, postupně přidáme vlažnou vodu a trochu oleje. Mícháme, dokud těsto není úplně tuhé a nelepí se na ruce (musí být zcela tuhé).
Těsto rozdělíme asi na 20 dílků, které rozválíme na placky o průměru 15-20 cm.
Položíme na trochu pomoučněný látku, přikryjeme a necháme odpočinout.
Chléb pečeme při maximální teplotě, v elektrické troubě-maximum dolní část, v plynové troubě-horní část na maximum. Plochu, na níž se chléb peče, potíráme olejem.
Chléb by se měl při pečení nafouknout a uprostřed by se měla vytvořit "taštička".

Podobné recepty:

Pizza Pitu, Arabský chléb se zeleninou, Pita chléb s omeletu a zeleninou, Arabský chleb pita, Arabský chléb plněný masovou směsí