Džem z jahod, rebarbory ​​a malin

Potřebujeme:

Na cca 7 sklenic po 200 ml
600 g jahod, 300 g rebarbory, 100 g malin, 1 balíček Gelfix 2:1, 500 g cukru

Jak na to:

Jahody omyjeme, necháme okapat, odstraníme stopky, nakrájíme na malé kousky a navážíme (600 g). Rebarboru omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na malé kousky (neloupeme) a navážíme (300 g). Maliny očistíme a navážíme (100 g).
Ovoce a rebarboru dáme do hrnce. Obsah sáčku Gelfix 2:1 smícháme nejprve se 2 PL odváženého cukru a poté promícháme s ovocem. Vše přivedeme za stálého míchání do varu. Jakmile se hmota začne vařit, přidáme zbývající cukr.
Hmotu za stálého míchání znovu přivedeme k varu a povaříme 1 minutu, přičemž ji nepřestáváme míchat. Pak ji dáme dolů z plotny. Případnou pěnu sebereme a džem plníme po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme přibližně 5 minut stát na víčku.

TIP: Rebarboru můžeme nahradit stejným množstvím malin.

Podobné recepty:

Jahodový džem s rebarborou, Jahodový džem s rebarborou, Malinové muffifny, Vařený sirup, Čaj na posílení žaludku a vyčištění krve