Bačovské řízky

22.12.2011
Potřebujeme:

60 dkg krátké kotlety, 15 dkg plátkový sýr, 15 dkg šunky
Na obalování: hladkou mouku, strouhanku, vegetu, 0,5-1 dcl piva
Směs koření: po 1 KL soli, pepře, papriky, mletého kmínu a kari koření, olej na smažení

Jak na to:

Řízky na okrajích nařízneme, naklepeme a poprášíme směsí koření. Na každý řízek položíme plátek sýra, šunky a přichytíme párátkem. Řízky obalíme v mouce, namočíme do vajíčka rozšlehaného s pivem a vegetou a obalíme ve strouhance. Smažíme v horkém oleji.

Podobné recepty:

Harmonické kuřecí řízky, Řízky z králíka, Opilé maso, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí, ŘÍzky v jogurtu